Nuohoojan käynnin jälkeen päästiin sitten kokeilemaan kuinka mökki lämpiää.

Hellan kanssa ei ollut suurempia ongelmia. Alaluukussa pikkusen paperia palamaan ja vetoa piippuun, hyvin hella veti ja lämmitti.

Mutta entäpä leivinuuni, paperia palamaa alaräppänöihin ja johan alkoi vetoa löytyä niin että paperit imeityivät piippuun. Ei muutakuin tulta pesään hyvin hetken veti kunnes.....

...veto kääntyi väärään suuntaan ja mökki täyteen savua!!! (palovarotin löysi siksi aikaa paikan ulkoa)

Eikun paperia alaräpppänöihin ja taas löyty vetoa oikeeseen suuntaa mutta hetken päästä taas väärään suuntaan. Ei voi ymmärtää miten tämä systeemi toimii. Tunnin verran taistelin oli vetoa vuorotellen molempiin suuntiin ehkä enimmäkseen sisälle päin. Oli siis sisään lämpiävä uuni tämä.

Tein pienen havainnon että kun hellasta sammui tuli niin silloin oli luonnostaan vetoa ulospäin leivinuunissa.

Piippu ratkaisu on talossa mielenkiintoinen piiput eivät jatku ylös asti vaan yhdistyvät yhdeksi piipuksi vintin korkeudella. Olisiko jotain vaikutusta vetoon tällä ratkaisulla.

Viikon päästä täytyy mennä taas kokeilemaan vetoa.

Saunan piippu veti erittäin hyvin, hyvä kun puita kerkes kantaa sitä tahtia kun paloivat.

 

Savutuksen ja nokijälkien siivouksen jälkeen tupa alkoi näyttää suhteellisen siistiltä.

 

Saunan pukuhuoneesta löysi paikkansa eilen hankittu naulakko istuinalusineen. Tuo paneeliseinä on kaunis, samaa paneelia aiomme laittaa taloonkin eteisen, kuistin ja rappukäytävän seiniin. Puunvärisenäkin kiva, mutta valkoinen väri houkuttelee enemmän sisustuksen kannalta.

Navettaan on tulossa jonkinlainen hevostalli... luokki ja hangot olivat siellä jo valmiiksi, hevosenkengät on ostettu, vanha riimu löytyi kirpparilta ja ravisuitset on saatu työkaverilta lahjaksi. Ravikuolaimet ostin eilen kirpparilta. Tämä on navetan "sisustustyyliä."